Attest baby’s en peuters

Modules

Op zoek naar een speelse job met en voor kinderen?

Wat ga ik leren?

Als begeleider baby's en peuters werk je in de gezinsopvang en groepsopvang met kinderen tussen 0 en 3 jaar.  Je leert niet alleen wat de verzorgende aspecten zijn, ook hoe je kinderen stimuleert, hoe je met moeilijk gedrag omgaat en hoe je met ouders en collega's samenwerkt.  Na de opleiding krijg je een attest om te werken als onthaalouder. Je kan ook werken in de groepsopvang en verantwoordelijke zijn voor een groepsopvang met maximum 18 plaatsen.

Deze opleiding is voor een groot deel in afstandsonderwijs, de contactmomenten zijn op zaterdagvoormiddag.  Je kan de opleiding ook volledig overdag volgen.

Infomomenten

Contact: Wil je nog starten, neem contact op met opleidingscoördinator sandy.vanasbroeck@cvosemper.be

Bereikbaar via tel: 02/892 24 13 op ma. (13u-16.30u), donderdag (8u-14u) en vrijdag (8u-14u)

Modules

Evaluatie

Per module deelt de lesgever mee wat zij verwacht van jou en hoe de evaluatie verloopt. In het secundair volwassenonderwijs is een tweede evaluatieperiode niet toegestaan. Je krijgt regelmatig feedback over je leerproces. Dit kan onder de vorm van:

  • opdrachten in de klas
  • schriftelijke en/of mondelinge toetsen
  • evaluatie van de praktijk (afhankelijk van de module)
  • evaluatie van de basisattitudes

Tijdens de stages ondersteunen de begeleider op de stagevloer (mentor) en de begeleider van de school (supervisor) je in je groeiproces. Op regelmatige basis vinden er op school supervisiemomenten plaats. Tijdens deze momenten worden ervaringen uitgewisseld, vragen beantwoord, eventuele problemen besproken en werk je aan je persoonlijke groei. Hiervoor maken we gebruik van een persoonlijk groeiboek.

Traject

Het modeltraject voor deze opleiding duurt 3 semesters.  Trajecten op maat zijn mogelijk.

De contactmomenten zijn op zaterdagvoormiddag (8.30u30 tot 12u15).

Vrijstellingen

Het is best mogelijk dat je niet alle modules hoeft te volgen, omdat je al een certificaat of diploma hebt behaald! Bij de intake kijken we na op welke vrijstellingen je recht hebt.

Waar en wanneer?

Campus Meise-Jette, Stationsstraat 35, 1861 Meise

Start in september.

Inschrijvingsgeld

Je betaalt max. € 1,50 per lesuur met een limiet van € 300 per semester. Om in aanmerking te komen voor een VDAB-contract moet je minstens deeltijds werken in de kinderopvang.

Opleidingscheques worden aanvaard. Daarmee betaal je ongeveer de helft van de kostprijs.