Als voetverzorger werk je in een schoonheidssalon. Ben je zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger, dan heb je je eigen praktijk en ben je een belangrijke schakel in de samenwerking met podologen, artsen, schoonheidsspecialisten, orthopedische schoentechniekers, verpleegkundigen en mensen werkzaam in de thuiszorg. Spreekt je dit aan? Verzorg je graag mensen? Dan is deze opleiding iets voor jou!
Je kan de opleiding Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger combineren met de algemene vakken (AAV) om zo je diploma secundair onderwijs te behalen!
Voetverzorger
In de modules voetverzorging verwerf je een stevige theoretische onderbouw van weefselleer en anatomie in het kader van de voetverzorging. Je leert eveneens een behandelinsplan invullen om een volledige voet- en nagelverzorging uit te voeren. Je leert de verschillende mogelijkheden van manuele nagelverzorging, een voetcrème inmasseren, de behandeling uitvoeren op basis van elementaire kennis van nagel, huid, producten en materialen en de behandeling flexibel aan te passen aan de invloeden ervan op de nagel.
Je leert nagelverzorging manueel en met apparaten uitvoeren, je leert voetmassage en ook de techniek ter voorkoming van het ingroeien van nagels. Je leert de behandeling uitvoeren op basis van kennis van nagel, huid en voet en hun anomalieën, van lichaamsstelsels, fysiologie, cosmetische producten, farmaceutische hulpmiddelen, materialen en apparaten.
Je leert ook verbanden en specifieke verzorgingstechnieken toepassen in het kader van voetverzorging en, waar nodig, de behandeling aan te passen.
Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger
Als je alle modules van voetverzorger hebt afgerond, kan je deze specialisatiemodule aanvatten.
In deze module leer je een volledige voetverzorging uitvoeren. Je verwerft de nodige kennis voor het toepassen van verschillende orthonyxie-, onychoplastie- en orthoplastietechnieken en van verschillende verbandtechnieken en leert deze technieken toepassen.
Je leert een aangepaste toepassing kiezen op basis van voetonderzoek en anamnese en leert de klant op een duidelijke en correcte manier informeren over de verzorging. Je leert ook overleggen en samenwerken met andere disciplines. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd.
Na het slagen voor deze module behaal je het certificaat zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger.
Het lessenpakket bestaat uit verschillende modules:
Modules | Aantal uren |
Basiskennis voetverzorging | 60 |
Initiatie voet- en nagelverzorging | 40 |
Elementaire voetverzorgingstechnieken | 60 |
Aanvullende technologie voetverzorging | 60 |
Aanvullende voet- en nagelverzorging | 60 |
Bijzondere voetverzorgingstechnieken | 40 |
Gespecialiseerde technieken voetverzorging | 160 |
Hoe lang duurt de opleiding?
Het modeltraject duurt 1,5 jaar en gaat door op dinsdag- en donderdagavond. Het kan ook op jouw maat.
De diplomagerichte opleiding Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger leidt tot een certificaat. Volg je de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, dan krijg je ook een certificaat daarvoor. Met beide certificaten behaal je het diploma secundair onderwijs.
Wil je meer info voer de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, klik dan hier.
We geven begeleiding op maat. We hebben oog voor leermoeilijkheden en respecteren je tempo. We voorzien mogelijkheden tot remediëring.
Met de trajectbegeleider kan je op elk moment je traject bespreken, zodat er kan bijgestuurd worden waar nodig.
Bekijk hier een filmpje voor meer info:
Leeftijd
Om in te schrijven moet je minimum 18 jaar zijn. Als je 18 jaar wordt voor 31 december, kan je in september starten.
Taalniveau
Omdat alle vakken in het Nederlands worden gegeven, moet je goed Nederlands spreken en schrijven. Als anderstalige heb je een certificaat van het Nederlands, Threshold 4 (B1) behaald.
ICT
Je beheerst basis ICT-vaardigheden en het is handig als je thuis over een computer en internetverbinding beschikt. Spreek ons zeker aan als dat niet zo is.
Het is best mogelijk dat je niet alle modules hoeft te volgen, omdat je al een certificaat of diploma hebt behaald! Bij de intake kijken we na op welke vrijstellingen je recht hebt.
Je betaalt max. € 1,50 per lesuur met een limiet van € 300 per semester. Vermindering van inschrijvingsgeld is mogelijk. Daarnaast betaal je per module een bijdrage voor het cursusmateriaal (kopieën, syllabi en/of handboek, eventueel activiteiten).
We vragen een basispakket aan te kopen. Dit pakket heb je nodig om te oefenen tijdens de lessen, thuis en kan je gebruiken na de opleiding, als je je beroep uitoefent. We werken hiervoor samen met Consulta Belgium NV – de code om te kunnen bestellen sturen we door via mail.
Je neemt contact op met de opleidingscoördinator Sandy Van Asbroeck: sandy.vanasbroeck@cvosemper.be, tel 02/892 24 13 - gsm 0456/06 62 51.
Na een persoonlijk gesprek maken we een traject op met jou. Daarna kan je je inschrijven voor de opleiding.
De prijs wordt bepaald volgens je traject
Aantal lestijden: 480 (inclusief evaluatie en deliberatie)
Heb ik recht op een korting of een premie?
Meer info over het rooster van deze opleiding volgt.
In de diplomagerichte opleiding Zorgkundige leer je zorg aanbieden op maat. Zorg je graag voor andere mensen? Kan je je inleven in de hulpvragen van de ...
Werk je als kinderbegeleider en heb je hiervoor geen kwalificatie? Heb je veel en relevante werkervaring als begeleider van baby’s en peuters? Dan is ...
Je wenst kinderen te begeleiden binnen je eigen gezinsopvang, maar je beschikt nog niet over een geldig kwalificatiebewijs? Je hebt een kwalificatiebewijs ...
Heb je behoefte aan een perspectief? Maak dan een afspraak voor een van onze infosessies.
Een opleiding ZorgNed+ volgen?
Werk je graag met én voor mensen?
Wil je ook Nederlands leren?
Dan is ZorgNed+ iets voor jou!