Je wenst kinderen te begeleiden binnen je eigen gezinsopvang, maar je beschikt nog niet over een geldig kwalificatiebewijs? Je hebt een kwalificatiebewijs maar je hebt nog geen of onvoldoende ervaring in de gezinsopvang? Dan zijn onze modules Kennismaken met én werken in de gezinsopvang en Kennismaken met de gezinsopvang beslist iets voor jou!
Wil je je vestigen als begeleider in de gezinsopvang (vroegere onthaalouder), dan ben je verplicht door Kind & Gezin om deze modules te volgen.
Wanneer je slaagt voor de module(s), ontvang je een certificaat, waarmee je kan starten als Begeleider in de gezinsopvang.
Je beschikt nog niet over een kwalificatiebewijs of hebt weinig tot geen ervaring in de gezinsopvang? Dan is de module Kennismaken met én werken in de gezinsopvang (40 u) de module die je zoekt.
Samen met andere cursisten en de lesgever ga je na wat de job van begeleider in de gezinsopvang voor jou kan betekenen.
Concreet maak je in de module Kennismaken met de gezinsopvang (20 u) kennis met deze aspecten:
In de module Kennismaken met én werken in de gezinsopvang (40 u) maak je bovenop de voorgaande inhoud kennis met
De 40u wordt gevolgd in 6 lesmomenten. Het kan ook op jouw maat.
Het kennismakingstraject gezinsopvangt leidt tot een certificaat.
We geven begeleiding op maat. We hebben oog voor leermoeilijkheden en respecteren je tempo. We voorzien mogelijkheden tot remediëring.
Met de trajectbegeleider kan je op elk moment je traject bespreken, zodat er kan bijgestuurd worden waar nodig.
Leeftijd
Om in te schrijven moet je minimum 18 jaar zijn. Als je 18 jaar wordt voor 31 december, kan je in september starten.
Taalniveau
Omdat alle vakken in het Nederlands worden gegeven, moet je goed Nederlands spreken en schrijven. Als anderstalige heb je een certificaat van het Nederlands, Threshold 4 (B1) behaald.
ICT
Je beheerst basis ICT-vaardigheden en het is handig als je thuis over een computer en internetverbinding beschikt. Spreek ons zeker aan als dat niet zo is.
Kwalificatiebewijs
Wanneer je enkel de module Kennismaken in de gezinsopvang (20 u) wilt volgen, dien je je kwalificatiebewijs voor te leggen.
Hoeveel kost de opleiding?
Je betaalt max. € 1,50 per lesuur met een limiet van € 300 per semester. Vermindering van inschrijvingsgeld is mogelijk. Daarnaast betaal je per module een bijdrage voor het cursusmateriaal (kopieën, syllabi en/of handboek, eventueel activiteiten).
Je neemt contact op met de opleidingscoördinator Sandy Van Asbroeck: sandy.vanasbroeck@cvosemper.be, tel 02/892 24 13 - gsm 0456/06 62 51.
Na een een persoonlijk gesprek maken we een traject op met jou. Daarna kan je je inschrijven voor de opleiding.
De prijs is samengesteld uit:
Aantal lestijden: 40 (inclusief evaluatie en deliberatie)
Heb ik recht op een korting of een premie?
Meer info over het rooster van deze opleiding volgt.
In de diplomagerichte opleiding Zorgkundige leer je zorg aanbieden op maat. Zorg je graag voor andere mensen? Kan je je inleven in de hulpvragen van de ...
Als voetverzorger werk je in een schoonheidssalon. Ben je zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger, dan heb je je eigen praktijk en ben je een belangrijke ...
Je hebt een ruime interesse in de medische sector en in het onthalen van mensen? Je wilt je verdiepen in specifieke medische software? Je toont interesse ...
Een opleiding ZorgNed+ volgen?
Werk je graag met én voor mensen?
Wil je ook Nederlands leren?
Dan is ZorgNed+ iets voor jou!