Schrijf je in

Fotografie Masterclass Licht

Officiële benaming: Multimedia operator - Programma upgrades (ODB-Y00129-003)

Werken met toegevoegd licht is het hoofdthema in de Masterclass Licht: speciale technieken in de studio en als strobist. Opnamen en presentatie lopen als een rode draad door heel de cursus.

Info

Wat leer je?

 • Voor deze cursus dien je vanaf de derde les te beschikken over een externe flitser met trigger, paraplu en statief (samen al te kopen voor ±120 euro). Tijdens de eerste les krijg je hierover aankoopadvies. Indien je niet wenst te investeren in dit materiaal, kan je tegen een kleine vergoeding gebruik maken van onze fotostudio.
 • Het correct toepassen van flitstechnieken maakt een groot deel van deze cursus. Beginnend bij eenvoudige invulflits gaan we door tot strobisttechnieken om te eindigen bij complexe studio-opstellingen.
 • Deze cursus gaat over toegevoegd licht zowel continue als flitslicht of een combinatie van de twee.
 • Ook voorwerpen- en productfotografie maakt deel uit van deze boeiende cursus. Na productfotografie komt het specifieke FOODfotografie aan bod, waar we de moeilijkste technieken zelf in praktijk brengen.
 • Een externe lichtmeter zal na deze cursus voor jou vanzelfsprekend zijn om te gebruiken.
 • Tenslotte laten we ons niet afschrikken door kleurmanagement, zodat onze resultaten perfect de kleuren van onze onderwerpen weergeven.
 • Moderne ontwikkelingen op gebied van LED licht laten toe om meer een meer continulicht te gebruiken. Je zal deze techniek ook kunnen oefenen in de studio.
 • De docent treedt eerder op als begeleider. Cursisten helpen elkaar en leren zo van elkaar.
 • Tijdens een aantal vooraf geplande uitstappen krijg je voldoende oefenkans om te fotograferen.
 • Fotografie 3

Voor deze cursus is voorkennis vereist. Als je de vereiste modules niet bij ons behaalde, moet je slagen voor deze online instaptest om met Masterclass fotografie Licht te kunnen starten.

€ 100  exclusief eventuele benodigdheden tijdens de les

De prijs is samengesteld uit:

 • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 90
 • Opleidingsbenodigdheden: € 10 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 60 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Inschrijven

 

Meer info over het rooster van deze opleiding volgt.

Misschien ben je ook wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Fotografie 3+

In deze module verdiep je je in de creatieve mogelijkheden van de fotografie. Je werkt aan de ontwikkeling van een persoonlijke stijl.

Fotografie 3

De fotografische technieken eigen gemaakt in Fotografie 2 worden toegepast in meer inhoudelijke opdrachten. We werken rond specifieke genres: reportage, ...

Fotografie Masterclass Tijd

Aan de hand van een aantal interessante workshops leer je de sluiter van je toestel volledig beheersen. Extreem lange en ultra korte sluitertijden hebben ...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper