Schrijf je in

Creatief ontwerpen met Affinity Publisher 2

Officiële benaming: ICT in een Creatieve Context - Creatief met eenvoudige documenten (ODB-Y00463-001)

Affinity Publisher is een recent en groeiend publishingprogramma voor het opmaken van pagina’s voor drukwerk en digitale publicaties. Met Affinity Publisher kan je prachtige lay-outs maken voor tijdschriften, boeken, brochures, posters, briefpapier en andere creatieve publicaties.

Het is ideaal voor wie een betaalbaar alternatief voor Adobe Indesign zoekt, want Affinity Publisher kost je een éénmalig maar ±€55.

Info

Wat leer je?

  • Je begint de cursus met een verkenning van tekstvakken en tekenelementen. Je leert onder andere hoe je tekstvakken aan elkaar kunt koppelen zodat de tekst automatisch van het ene vak in het andere overloopt.
  • Foto's en figuren plaatsen is een belangrijk onderdeel van de cursus. Je kan de afbeeldingen achteraf nog op verschillende manieren manipuleren.
  • Affinity Publisher bevat een aantal voorzieningen om tot uniforme publicaties te komen. Zo kan je je eigen kleuren, stijlen, stramienen en sjablonen definiëren. Door deze technieken toe te passen, kan je je document met één klik een nieuwe, consequente look geven.
  • Tekst kan vlot uit andere programma's, zoals Word, geïmporteerd worden. Deze tekst kan je dan netjes rond afbeeldingen laten vloeien.
  • Je kan je geïmporteerde tekst dan voorzien van decoratieve elementen, zoals hoofdletters over verschillende regels, glyphs enz..
  • Je leert artikels opsplitsen over verschillende pagina's en er voor te zorgen dat de verwijzingen naar die pagina's altijd correct blijven, ook als je een pagina invoegt. (lees verder op pagina ...)
  • Je zal al gauw merken dat een tekstverwerker ok is voor standaard doorlopende tekst, maar dat je voor een creatief ontwerp een meer krachtige desktop publishing tool nodig hebt, zoals Affinity Publisher.

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je vertrouwd zijn met de basishandelingen van ICT en internet. Als je nog geen ICT-module bij ons volgde, vragen we je om deze eenvoudige online instaptest af te leggen.

€ 100  exclusief eventuele benodigdheden tijdens de les

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 90
  • Opleidingsbenodigdheden: € 10 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 60 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Inschrijven

  • maandag 09:00‑12:05
€ 100
incl. kosten
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper