Schrijf je in

Google Diensten

Officiële benaming: ICT en Administratie - Bestanden offline en online organiseren en beheren (ODB-Y00075-013)

Google biedt krachtige tools die je digitale leven vergemakkelijken. Je leert er alles over in deze cursus.

Info

Wat leer je?

 • We herhalen in deze cursus uiteraard Gmail, de mail van Google. Maar we staan tijdens de lessen ook stil bij de finesses en speciale instellingen van Gmail.
 • De cloud van Google (Google drive) heeft veel meer mogelijkheden dan andere opslagsystemen. Via Google drive krijg je onder meer een gratis office pakket ter beschikking, en niet zomaar eentje! Met Google docs maak je brieven, met Google sheets rekenbladen, etc.
 • Met Google foto's krijg je onbeperkte (!) opslag voor al je foto's in de cloud. Dat betekent dat je ze overal en op elk apparaat kan bekijken. Maar hoe begin je er aan en hoe organiseer je je foto's best? Hoe geef je anderen toestemming om ook naar jouw vakantiefoto's te kijken? Hoe maak je een mooie collage of een filmpje op basis van je foto's? We leren het allemaal tijdens de lessen, en uiteraard krijg je in de cursus ook voldoende tijd om alles in te oefenen.
 • We staan in de cursus ook stil bij de veiligheid en privacy van al deze Google toepassingen: waarop letten?
 • Google Maps is vandaag zonder twijfel één van de belangrijkste navigatiesystemen die er zijn, zowel op pc als op je smartphone. Ga alvast op voorhand al eens kijken waar je reis naar toe gaat en wandel al eens virtueel rond met Google Street View. Eens vertrokken wil je je navigatiesysteem onderweg wel kunnen raadplegen, maar wat als je op je reisbestemming geen internet hebt? Of wat als je onderweg bent met de wagen? Er zijn oplossingen... we bekijken ze allemaal in deze cursus.
 • Hou al je afspraken bij in Google Agenda en raadpleeg ze op elk van apparaten: je computer, je smartphone en je tablet. We oefenen het in de lessen.
 • Met Google Translate sta je nooit nog aan de balie van een hotel waarbij je de receptionist niet verstaat! We bekijken het in de cursus.
 • Ook de minder bekende diensten komen in de lessen aan bod: Google Books, Google Keep, etc.
 • Wie weet wat Google nog meer in petto heeft? Wij volgen het in deze cursus op de voet!

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je de vertrouwd zijn met de basishandelingen van ICT en internet. Als je nog geen ICT-module bij ons volgde, vragen we je om deze eenvoudige online instaptest af te leggen.

€ 100  exclusief eventuele benodigdheden tijdens de les

De prijs is samengesteld uit:

 • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 90
 • Opleidingsbenodigdheden: € 10 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 60 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Inschrijven

 

Meer info over het rooster van deze opleiding volgt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper