CVO SEMPER: Altijd een beetje vakantie

Onze taalcursisten weten het maar al te goed: zelfs toen reizen onmogelijk was en je horizon zich beperkte tot je computerscherm, was iedere les een reisje naar andere landen en culturen.

Net zoals al hun collega’s delen Roberta Deodato, leerkracht Italiaans in campus Meise en Edyta Sopata, leerkracht Pools, graag hun passie voor hun vaderland.

Roberta, nu reizen langzaamaan weer mogelijk wordt, wat is jouw vakantietip?

Roberta: “Italië heeft zoveel te bieden, maar toch kies ik voor mijn regio, Sicilië. Een sportieve tip? Beklim de Stromboli en laat je betoveren door vulkanologisch vuurwerk. Heb je het meer voor hedendaagse kunst? Bezoek dan het openluchtmuseum la Fiumara d’arte of het museumhotel Atelier sul mare in Castel di Tusa. En dan hebben we het nog niet over alle schitterende antieke, Arabische-Normandische en barokke meesterwerken”.

Edyta: “Voor mij is dit Krakau, één van de mooiste steden ter wereld, met een rijke geschiedenis, middeleeuwse gebouwen en zeer speciale cafés, een absolute aanrader! En natuurlijk mag je de zoutmijnen van Wieliczka niet missen, op slechts 15km ten zuiden van Krakau: een verborgen, magische wereld vol gangen en monumenten geconstrueerd uit zoutsteen, een ondergronds meer en zelfs een heuse ondergrondse kathedraal vol kroonluchters!

En voor wie toch liever thuisblijft?

Edyta: “ Poëzie- en literatuurliefhebbers kan ik de poëziebundel 'Einde en begin' aanraden van de Poolse Nobelprijswinnares Wisława Szymborska, afkomstig uit Krakau. Poëzie kan soms als ingewikkeld ervaren worden, maar haar gedichten zitten vol speelsheid en verwondering”.

Roberta: “Je kan een virtueel bezoek brengen aan één van de vele Italiaanse musea (i musei italiani da visitare con i tour virtuali) of eens een kijkje nemen op de playlist die de laatstejaarsstudenten Italiaans hebben samengesteld in het kader van een spreekopdracht. Buon ascolto e buone vacanze! 

Gepubliceerd op 1 juli 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper

Laat je inspireren

10 redenen om Spaans te studeren

10 redenen om Spaans te studeren

Collega Estefanía Duretz Guillén maakte een promofilmpje om de opleiding Spaans voor te stellen.

Online infodag op 2 september

Online infodag op 2 september

Ben je na de zomermaanden klaar voor een nieuwe uitdaging maar zit je nog met wat vragen? Schrijf dan in voor één van onze online infosessies op 2 september!