Over CVO Semper - CVO Semper

Over ons

Wie ons kent, weet dat de centra voor volwassenenonderwijs CVO Brussels Education Center, CVO Meise-Jette, CVO Strombeek en CVO Vilvoorde al jaren goeie buren zijn. Toen de Vlaamse Overheid een tijdje geleden nieuwe rationalisatienormen inzake minimale centrumgrootte aankondigde, besloten onze centra de banden dan ook nauwer aan te halen en wat vaker bij elkaar over de vloer te komen. Samen konden we sterker staan en beter inspelen op de leernoden in onze regio.

Het resultaat is CVO SEMPER, het grootste CVO in de ruime regio rond Brussel en de Noordrand. Met een dynamisch team van maar liefst 360 gediplomeerde en ervaren leerkrachten staan we elke dag op een van onze 46 lesplaatsen in Brussel of Vlaams-Brabant klaar om jou en 15 000 andere cursisten intellectueel, creatief of technisch uit te dagen.  

SEMPER betekent altijd en is een verwijzing naar onze core business, het levenslang leren. SEMPER staat voor een perpetuum mobile van leerervaringen. Of je nu je Frans of Duits moet bijspijkeren voor je werk, Nederlands wil leren om de juf van je kinderen beter te begrijpen, Italiaans gaat uitproberen om meer uit je operabezoek te halen, je spijt hebt dat je je diploma secundair nooit hebt behaald, je stikmachine van onder het stof hebt gehaald, vanop je tablet een WhatsApp naar je kleinkinderen wil sturen, het hoog tijd wordt dat je stoofvlees leert maken of je altijd al elektromecanicien, webdesigner of polyvalent verkoper wou worden, bij ons ben je altijd even welkom, ook gewoon om nieuwe mensen te leren kennen!

We zijn ook de school van BECI, de Kamer van Koophandel Brussel. Dit maakt van ons een pragmatische en ondernemingsgerichte school. We willen je over de grenzen van het Brussels Gewest heen aan een goeie job helpen. Of je onderneming vers talent bezorgen dankzij permanente vorming en beroepsopleiding. Samen met onze partners Actiris, VDAB en het Huis van het Nederlands bouwen we bruggen en werken we aan de weg naar werk!

Neem gerust een kijkje op onze website. Onder "opleidingen" vind je alle opleidingen die we aanbieden, van de A van "Arabisch" en van "Android" tot de Z van "Zorgkundige" en van "Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger".
 
Daarnaast staan onze administratieve medewerkers op maar liefst 5 secretariaten (Elsene, Jette, Meise, Strombeek en Vilvoorde) klaar om je verder in te lichten. Omdat iedereen een upgrade van zichzelf verdient, ook jij!