Schrijf je in

Aanvullende Algemene Vorming (AAV)

ODB-registratienummers: ODB-Y00376-015, ODB-Y00376-026, ODB-Y00376-022, ODB-Y00376-008, ODB-Y00376-032, ODB-Y00376-019, ODB-Y00376-034, ODB-Y00376-014, ODB-Y00376-005, ODB-Y00376-031, ODB-Y00376-003, ODB-Y00376-029, ODB-Y00376-010, ODB-Y00376-030, ODB-Y00376-017, ODB-Y00376-011, ODB-Y00376-033 en ODB-Y00376-001 ...

Bij de algemene vakken (of Aanvullende Algemene Vorming, AAV) komen de basisvakken: Nederlands, Frans of Engels (Halle), wiskunde, wetenschappen, ICT en Macusa aan bod. In combinatie met een diplomagerichte opleiding leidt de opleiding naar een diploma secundair onderwijs.

Je combineert de algemene vakken (AAV) met een diplomagerichte opleiding van je keuze om zo je diploma secundair te behalen!

Wat leer je?

  • Nederlands
  • Wiskunde
  • Moderne vreemde talen: Frans of Engels (Halle)
  • ICT
  • Macusa
  • Wetenschappen

Het lessenpakket bestaat uit verschillende modules:

Modules Aantal uren 
Frans 1 of Engels 1 40
Frans 2 of Engels 2 40
Frans 3 of Engels 3 40
Frans 4 of Engels 4 40
ICT 1 20
ICT 2 20
ICT 3 20
Macusa algemeen 40
Macusa cultuur 40
Macusa maatschappij 40
Macusa samenwerking en organisatie 40
Nederlands Basis 40
Nederlands 1 80
Nederlands 2 80
Wetenschappen 40
Wiskunde 1 80
Wiskunde 2 40
Wiskunde Basis 40

 

Hoe lang duurt de opleiding?

Elke cursist krijgt een traject op maat. Tijdens je inschrijving bepalen we samen welke vakken je volgt. Hierbij houden we rekening met je werk, studie en familiale mogelijkheden. Je kan op 1 jaar je diploma secundair onderwijs behalen of meer tijd nemen.

Behaal ik een diploma of een certificaat?

De opleiding aanvullende algemene vorming leidt tot een certificaat. Combineer je de algemene vakken met een diplomagerichte beroepsopleiding dan behaal je het diploma secundair onderwijs.

Is er begeleiding tijdens de opleiding?

In het tweedekansonderwijs geven wij begeleiding op maat. We hebben oog voor leermoeilijkheden en respecteren je tempo.

Er zijn op regelmatige basis evaluatiegesprekken met de trajectbegeleider, zodat er altijd bijgestuurd kan worden waar nodig. We voorzien ook mogelijkheid tot remediëring.

Bekijk hier een filmpje met meer info: 

Mag ik starten met deze opleiding?

Leeftijd

Om in te schrijven moet je minimum 18 jaar zijn. Als je 18 jaar wordt voor 31 december, kan je in september starten.

Taalniveau

Omdat alle vakken in het Nederlands worden gegeven, moet je goed Nederlands spreken en schrijven. Als anderstalige heb je een certificaat van het Nederlands, Threshold 4 (B1) behaald.

Kan ik vrijstellingen krijgen voor deze opleiding?

Voor bepaalde vakken kan je een vrijstelling krijgen op basis van jouw laatste rapport (maximaal 4 jaar oud) of behaalde certificaten. Je kan ook deelnemen aan de vrijstellingsproeven voor Frans, ICT, Nederlands, Wetenschappen en Wiskunde. Dit is niet verplicht. Bij je inschrijving bekijken we of het voor jou interessant is. De data van de vrijstellingsproeven liggen vast en krijg je bij je inschrijving. Je kan een vrijstellingsproef één maal per kalenderjaar maken. Ben je niet geslaagd, dan volg je gewoon de vakken.

Hoeveel kost de opleiding?

De opleiding is gratis als je nog geen diploma secundair hebt behaald. In dit geval betaal je geen inschrijvingsgeld, enkel een bijdrage voor het lesmateriaal. Heb je al een diploma behaald dan betaal je max. € 1,50 per lesuur met een limiet van € 300 per semester.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Je neemt deel aan één van onze infosessies waarvoor je je vooraf registreert.

Na het infomoment is er een persoonlijk gesprek en kan je je inschrijven voor de opleiding en de vrijstellingsproeven. Voor de start van de opleiding kom je op trajectgesprek. We stellen samen met een jou een traject op maat op.

Voor verdere informatie kan je contact opnemen met de opleidingscoördinator Annemie Mangelschots: annemie.mangelschots@cvosemper.be

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Meer info over het rooster van deze opleiding volgt.

Misschien ben je ook wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Toeristisch Receptionist

In de diplomagerichte opleiding Toeristisch receptionist leer je professioneel omgaan met gasten en klanten uit de toeristische sector. Reis je graag? Ga je ...

ICT en administratie

In de diplomagerichte opleiding ICT en administratie leer je nauwkeurig en gevarieerd administratief werk verrichten met de pc. Heb je zin in een ...

Polyvalent verkoper

In de diplomagerichte opleiding Polyvalent verkoper, leer jij verkopen met een glimlach. Ben je op zoek naar een afwisselende job? Heb je een ruime ...

Laat je inspireren

Infosessies diploma secundair en beroepsopleidingen

Infosessies diploma secundair en beroepsopleidingen

Ben je ouder dan 18 en heb je het diploma secundair onderwijs nog niet behaald? Je bent lang niet de enige. Grijp nu je kans!

Infosessies Boekhoudkundig assistent

Infosessies Boekhoudkundig assistent

Hou je van cijfers en heb je interesse in financiën? Dan is de opleiding Boekhoudkundig Assistent vast iets voor jou! 

Polyvalent post- en pakketmedewerker (duaal leren)

Polyvalent post- en pakketmedewerker (duaal leren)

Wil jij in 1 jaar een diploma, een rijbewijs én een vast contract? Dan is onze opleiding Polyvalent post- en pakketmedewerker echt iets voor jou!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper